iPads.Ro – Magazin online de Pad-uri Multimedia si accesorii.

Steve Jobs: Android nu este un sistem deschis, iar un iPad de 7 inch este exclus

Compania Apple a realizat în al patrulea trimestru fiscal un profit net de 4,31 miliarde de dolari, în creştere cu 70,3 procente comparativ cu perioada similară a anului trecut, însă acţiunile companiei au scăzut 6,1%.

Apple a vândut în perioada iulie-septembrie 14,1 milioane telefoane iPhone, în creştere cu 91% comparativ cu perioada similară a anului trecut, 4,19 milioane tablele iPad, în creştere faţă de 3,3 milioane unităţi în trimestrul precedent, şi 3,89 milioane computere Macintosh, în creştere cu 27% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

De asemenea, Apple a mai informat că a vândut 9,05 milioane iPod-uri în ultimul trimestru, în creştere cu 11% în ritm anual.

Compania americană a realizat venituri trimestriale de 20,340 miliarde de dolari, în creştere cu 66,5 procente comparativ cu 12,21 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut.

În pofida acestor rezultate, valorea acţiunilor a înregistrat un declin de 6,1% sau 19,50 dolari/acţiune, la 298,50 dolari.

Această scădere este pusă pe seama vânzărilor de tablete iPad care au fost sub aşteptările analiştilor. Steve Jobs a ţinut să precizeze ca Apple nu va lansa o tabletă de 7 inch pentru că ecranul este prea mic pentru a pune în valoare software-ul.

Jobs a mai spus că tabletele de 7 inch (Samsung Galaxy Tab, RIM PlayBook) nu vor avea succes şi a numit sistemul de operare Android unul fragmentat, nefiind  deschis dezvoltatorilor.

SURSA: Apple, Engadget

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s