iPads.Ro – Magazin online de Pad-uri Multimedia si accesorii.

iPad, cel mai de succes gadget din istorie

iPad este cel mai de succes dispozitiv electronic din istorie, conform unei analize Bernstein Research acesta putând să depăşească pragul de 18 milioane de unităţi vândute în primul an de existenţă. Înainte de iPad, cel mai de succes gadget din istorie a fost DVD player-ul. Cu 350.000 de unităţi vândute în decursul primului an de la lansare – 1997 – DVD playerul a înregistrat cea mai rapidă rată de adopţie în epoca pre-iPad.

Money.ro citează datele unei analize realizate de Colin McGranahan, retail analist la Bernstein Research, conform căreia Apple a vândut 3 milioane de iPad-uri în primele 80 de zile de la lansare, echivalând astfel vânzările pe care DVD playerul le-a înregistrat în decursul primilor 5 ani. Iar estimările Bernstein care plasează vânzarile de iPad-uri în primul an la 18 milioane de unităţi fac ca previziunile iniţiale, de 1 milion de iPad-uri vândute în primele 12 luni de la lansare, să pară de-a dreptul pesimiste. “iPad-ul nu părea să fie destinat să fie un succes fulminant din prima,” spune McGranahan, citat de CNBC. “Însă, oricum am privi cifrele, iPad-ul s-a dovedit un succes de proporţii nemaiîntâlnite.”

În condiţiile în care tablet-ul lui Jobs îşi va păstra nivelul curent de vânzări – estimat la 4,5 milioane de unităţi pe trimestru – iPad va depăşi anul viitor segmentul consolelor de jocuri şi a telefoanelor mobile pentru a deveni cea de-a patra categorie de consumer electronics din Statele Unite, cu vânzări estimate de 9 miliarde de dolari, conform Bernstein. Cele mai mari trei categorii de pe această piaţă sunt în acest moment televizoarele, smartphone-urile şi notebook-urile.

Sursa: Table PC

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s