iPads.Ro – Magazin online de Pad-uri Multimedia si accesorii.

Tablete pc cu 20% mai scumpe datorita cutremurului din Japonia

O treime dintre fabricile nipone nu au reinceput activitatea, iar producatorii de tablete pc, calculatoare sau telefoane inteligente anunta scumpiri chiar si de 20%. Sunt tot mai putine componente cum ar fi cipurile, asa ca pretul lor este speculat la bursa.

Unda de soc din Japonia s-ar putea resimti curand si la noi. Scad stocurile de electronice din depozite, iar produsele care dispar de pe piata se vor scumpi atunci cand vor fi inlocuite.

In aceasta categorie intra calculatoarele, telefoanele inteligente, televizoarele ultimul model, consolele pentru jocurile video, aparatele foto si video.

Japonia este lider mondiali la productia de cipuri. Cipurile stau la baza produselor IT de inalta tehnologie. In prezent, 35% dintre companiile care le fabrica sunt inchise.

Cum niponii detin secretul industriei, nu vor sa le dea altora posibilitatea sa faca aceleasi produse. Potrivit specialistilor, situatia va reveni la normal abia in toamna. Pana atunci marfa putina se va tranzactiona scump, la bursa.

Sursa: Stirile PRO TV

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s