iPads.Ro – Magazin online de Pad-uri Multimedia si accesorii.

Smartphone-urile bazate pe Android – profit de 20 de milioane de dolari in Q3

Vanzarile de telefoane bazate pe sistemul de operare dezvoltat de Google, Android, s-au dublat comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Cu toate astea Symbian ramane cel mai bine cotat sistem de operare, desi si iOS-ul realizat de Apple a inregistrart cresteri financiare comparativ cu anul trecut.

Cu un total de 81 de bilioane de unitati vandute global, smartphone-urile acopera o cincime din totalul de dispozitive mobile, afirma Gartner, o agentie de cercetare marketing. Astfel Symbian a echipat 29,5 milioane de smartphone-uri vandute in Q3 urmat indeaproape de Android cu 20,5 milioane de dispozitive. Numarul de echipamente Android vandute este impresionant daca facem o comparatie directa cu statisticile de anul trecut cand s-au inregistrat numai 1,4 milioane de smartephone-uri bazate pe SO-ul Google. Mai exact discutam de o crestere de la un minuscul 3,5% anul trecut la un neverosimil 25,5% in Q3 2010.

Analizele de piata situeaza sistemele de operare produse de Google si Apple intr-o continua crestere, urmand ca probabil anul viitor sa detroneze Symbianul produs de Nokia. O sa vedem in viitor daca previziunile sunt corecte, in final totusi fiind de apreciat cresterea considerabila a Android, una dintre cele mai mari progrese obtinute daca vorbim despre piata de dispozitive mobile din toate timpurile.

Sursa: PC World

IPads.ro  – Magazin online de Pad-uri Multimedia si accesorii

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s